Årets ildsjæl 2013I 2013 falder valget af årets ildsjæl helt naturligt på Vejlø Håndbolds formand
 
Janne Skovgaard Kristensen


Janne, du har været en frontkæmper i Vejlø Håndbold, siden klubben blev etableret ved en stiftende generalforsamling i april 2008.

Beslutningen om dengang at trække sig ud Vejlø IF var baseret på skærpede krav fra omgivelserne om at følge med udviklingen og ikke mindst muligheden for at kunne fokusere udelukkende på den store passion HÅNDBOLD.
Siger man udvikling og passion, siger man Janne. Og denne sans for udvikling og din passion for Vejlø Håndbold har været med til at forme Vejlø Håndbold som den klub i rivende udvikling, som den er i dag.

Vejlø Håndbold har bl.a. været den første klub i Næstved Kommune til at opstarte forældre-barn håndbold. Grundtanken var at åbne muligheden for at småbørnsfamilier i Næstved kunne vælge et andet alternativ til sport end de mere kendte tilbud. Denne ide bakkede du, Janne, 100 % op om, da du straks så mulighed for udvikling i klubben ved allerede at have ”håndboldspillere” som 1-årige. Derudover er de små pus jo nødt til at have forældrene med til håndbold, og forældrene kan også bruges til udvikling i klubben. Der er bl.a. erhvervet flere børnetrænere til klubben og bestyrelsesmedlemmer på den konto 

Vejlø Håndbold var en af de første klubber i Danmark, der opstartede Håndboldfitness og igen var det din passion for at prøve noget nyt og få nogle nye mennesker til at dyrke motion og nyde klublivet, der var drivkraften.
I 2010 blev der oprettet et netværk for alle håndboldklubber i Næstved kommune. Igen var du på banen, og du har deltaget aktivt og engageret i netværket. Formålet med netværket er at udvikle håndboldsporten i hele Næstved Kommune, og du har som en af de få klubber i netværket til hvert møde kunne berette om udvikling og medlemstilgang i Vejlø Håndbold.

I 2012 blev Vejlø Håndbold kåret som årets forening i Næstved Kommune, og det var en tydelig stolt formand, der modtog prisen i Rådmandshaven.
I 2012 blev du, Janne, valgt til Folkeoplysningsudvalget i Næstved Kommune. Igen øjnede du chancen for ny udvikling, både personligt, men også til gavn for idrætsklubberne i Næstved. Vi er sikre på, at du kommer til at gøre en kæmpe forskel i udvalget.

I denne sæson har vi igen arbejdet konkret med udvikling, da vi blev udvalgt af DGI til DM i foreningsudvikling. Til en inspirationsdag i Vejle blev du begejstret over begrebet social kapital i foreningslivet, og dette begreb arbejder vi nu passioneret videre med at indføre i Vejlø Håndbold. Social kapital handler om tillid, retfærdighed og samarbejde og disse værdier sætter du højt. Kommer man som træner eller bestyrelsesmedlem til dig, har du altid haft fuld tillid til at man gør sit bedste, og du bakker altid op om nye ideer og tiltag. Det er f.eks. ikke usædvanligt at få en mail retur fra dig med beskeden ”fedt”, ”super” eller lign.

Mens du har været formand i Vejlø Håndbold, har du oprettet en gruppe på Facebook og du har oprettet vores hjemmeside. Du er super dygtig til at formulere dig både mundtligt men især på skrift, hvilket ofte har gavnet klubben, når vi har skullet søge om diverse. Ud over at være dygtig til at formulere dig, er du altid glad, smilende og imødekommende. Dette har andre klubber også haft glæde af, da du med din proceslederuddannelse også har været ude og hjælpe andre små håndboldforeninger godt på vej.

Vi kan blive ved at nævne udvikling som du, Janne, enten har stået for eller bakket op omkring.
Derfor, og fordi du er den person, du er, er vi naturligvis kede af, at du har valgt at stoppe som formand i Vejlø Håndbold. Vi forstår til fulde dit valg, men kommer til at savne DIG, din rungende latter og alle dine passionerede ideer om udvikling.
Vi håber for dig, at det må være dejligt at forlade en forening i medvind, hvor medlemstallet suser op, og hvor du har sat så mange flotte aftryk.
Vi siger TUSIND TAK JANNE og ønsker dig held og lykke med alle dine nye gøremål.
Vejlø Håndbold | CVR: 32179797  | vejlohandbold@hotmail.com